Spændende letlæst sci-fi til de yngste skolebørn!
Når børn skal knække læsekoden skal der være kassevis af gode bøger til rådighed. Dels fordi der reelt skal være noget at vælge mellem og dels …

Spændende letlæst sci-fi til de yngste skolebørn!

Når børn skal knække læsekoden skal der være kassevis af gode bøger til rådighed. Dels fordi der reelt skal være noget at vælge mellem og dels fordi min oplevelse er, at når først koden er knækket, læser børn sig hurtigt gennem de små begynderbøger.

Den nye serie Død jord er et godt eksempel på en spændende letlæst (lix 7) serie til de helt nye læsere. Mere af det! Bøgerne er skrevet af Nicole Boyle Rødtnes, som har flere børnebogssucces´er på sit cv. Og så er de rigt illustreret af Anita Sølver i klare farver OG trykt i hard back – det umiddelbare indtryk er meget positivt.

Jeg har bedt min 9 årige søn om at testlæse serien velvidende at han er på et andet læseniveau, men han melder tilbage, at det er gode bøger. Og han er en kritisk læser, der hurtigt keder sig.

Jorden døde for ti år siden (gulp!). Søskendeparret Neo og Nahl er derfor vokset op i en raket i rummet. Uden deres forældre. Da jorden døde rejste deres forældre nemlig i forvejen for at bygge en base på en anden planet. Det er snart mange år siden og nu nærmer sig tiden, hvor børnene skal genforenes med deres forældre. Neo er bange for, om deres forældre overhovedet kan genkende dem. Det er søster Nahl sikker på, at de godt kan.

Der er udkommet tre bøger i serien Død jord, og tak til forlaget for at udgive bøgerne på én gang, mens læseren fortsat befinder sig på netop det læseniveau. Bøgerne har titlerne Rejsen til Zixo (den planet hvor deres nye hjem er), Den forladte base og Ulve fra rummet. Det er meget fine bøger, som jeg håber snarest finder vej til skole – og folkebiblioteker.

Nicole Boyle Rødtnes, Serien Død jord bind 1-3, August 2018, Lix 7 / Lettal 16, Illustreret af Anita Sølver, ca. 40 sider.