Gæsteanmeldelse af Anna Hirsvang Tybring, 10 år
I Medusa-serien følger vi pigen Siri, der efter en ulykke får slangehår. Det er ikke sjovt, når man er teenager, men håret er heldigvis mere end en …

Gæsteanmeldelse af Anna Hirsvang Tybring, 10 år

I Medusa-serien følger vi pigen Siri, der efter en ulykke får slangehår. Det er ikke sjovt, når man er teenager, men håret er heldigvis mere end en forbandelse.

I Monster møder vi pigen Siri. Hun kommer ud for en forfærdelig ulykke sammen med sin lillesøster, Lia. De bliver begge bidt af giftslanger, selvom Siri prøver, så godt hun kan at undgå, at hendes søster bliver bidt. De bliver indlagt på et meget mystisk hospital. De er begge to i koma. Da Siri vågner, har hun fået slangehår. Hvad vil der ske nu?

I Skjulte Fjender bliver Siri efter ulykken kaldt Medusa af hendes 21-årige storebror. Han er nærmest hendes far. Hendes far og mor døde i en bilulykke for ca. 5 år siden. En dag bliver hospitalet, Medusa er på, røvet. Røverne tager en række journaler. Medusa sætter sig for at finde tyven. I jagten på journalerne møder hun en ret så mystisk dreng, GHOST, men kan de finde tyven og finde ud af, hvorfor han tog journalerne?

Bøgerne er spændende på deres egen måde, for hun kommer ud for nogle meget specielle ting, som ikke sker for andre. Det er sejt med en pige, der er superhelt.

Tegningerne i bogen er rigtig flotte og passer godt til historien. De er tegnet så præcist, at det ligner en film.

Medusa er en del af et større superhelteunivers udviklet af forfatteren i samarbejde med Bjarke Schjødt Larsen. Derfor spiller hans superhelt GHOST også en vigtig rolle i bog 2. Seriens flotte tegninger er lavet af Bodil Bang Heinemeier. Medusa er en letlæst serie til de 9-12-årige.

Se også vores anmeldelser af forfatterens andre serier Død jord, Medaljonen og Zombie Zoo samt Bjarke Schjødt Larsens Ghost-serie.

Nicole Boyle Rødtnes, Medusa-serien bind 1-2, Forlaget Alvilda, 87 og 79 sider, august 2018