Der er ingen vej udenom – koppen forandrer sig, hormonerne overtager, og hjernen er under ombygning. Det kaldes pubertet! Og det kan være temmelig svært at finde ud af, hvad det egentligt handler om.
Det …

Der er ingen vej udenom – koppen forandrer sig, hormonerne overtager, og hjernen er under ombygning. Det kaldes pubertet! Og det kan være temmelig svært at finde ud af, hvad det egentligt handler om.

Det har lægerne Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl skrevet en bog om. ”Pigebogen” er en opslagsbog, der handler om alt det, der sker i hoved og krop igennem puberteten. Kroppen og følelserne forandrer sig og det kan give bekymringer eller spørgsmål. Men viden om, hvad der sker, kan give ro og tryghed igennem alle de mange udfordringer.

Bogen er bygget op som en opslagsbog, hvor man kan læse om kroppens forandringer, menstruation, interkøn, følelser, forelskelse, kys, grænser, overgreb m.m.

Det er vigtige emner, men teksterne er så fint skrevet, så det passer til de unge uden alt for vanskelige ord, men samtidig helt sagligt og konkret og direkte information.

Min datter på snart 13 synes, at det er en rigtig god bog og at det fungerer fint med muligheden for at slå op under det emne man gerne vil vide mere om.

”Pigebogen” er rigtig fint og farverigt illustreret af Magnhild Winsnes. Illustrationer passer rigtig godt til bogen og har lidt humor og er med til at understrege hvor forskellige vi og vores kroppe er.

Og selvom bogen hedder ”Pigebogen” understreger forfatterne, at det er vigtigt at huske på, at der ikke altid er sammenhæng mellem den type krop man har og det køn man føler, man tilhører. Alt i bogen passer ikke på alle, men jeg er sikker på, at de unge vil kunne genkende sig selv i mange af emnerne.

Bogen er skrevet af de to norske læger Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl, der også står bag bogen ”Glæden ved skeden” og nu har de sat sig for at afmystificere puberteten.

Nina Brochmann og Ellen Støkke Dahl, Pigebogen, illustreret af Magnhild Winsnes, Forlaget Straarup & co. 270 sider, juli 2020