Bogen handler om Mette. Mette har fået job i Paris og forsøger at gøre det bedste hun kan. Hun lærer sig hurtigt at komme forrest i køen, fyre folk, gøre sig umage og arbejde i mange timer om dagen. Hun har en ret speciel chef og er på en arbejdsplads med eneste kvinder. Mænd passer […]

Bogen handler om Mette. Mette har fået job i Paris og forsøger at gøre det bedste hun kan. Hun lærer sig hurtigt at komme forrest i køen, fyre folk, gøre sig umage og arbejde i mange timer om dagen. Hun har en ret speciel chef og er på en arbejdsplads med eneste kvinder. Mænd passer ikke ind. Hendes chef er særlig sensitiv overfor lugte og er meget pertentlig og tjekker alt. Hun er ikke den som går så højt op i teknik og ser gerne, at alt er skrevet ned på papir. Mette får et ganske fint forhold til sin chef.

Mette prøver at finde sig til rette og hun ender da også på en date med sin underbo. Men da den ikke går helt efter planen begynder underboen at larme i stedet. Det ender dog med en undskyldning til Mette i sidste ende.

Mette er også hjemme i Danmark på besøg en weekend, men det er som om hun ikke rigtig kan følge med i det hele mere. Hun aner for eksempel ikke hvad der er den nyeste tvserie, som alle snakker om og hun ved heller ikke hvad den nyeste bog er. Så pludselig føler hun sig mere hjemme i Paris også selv om hun til stadighed ikke fatter den franske humor.

Bogen er sat op meget enkelt. Er nem at læse og jeg slap den ikke fra jeg først gik i gang. Så også yderst fangende. Det er en speciel måde den er skrevet på, som om hver side er et kapitel i sig selv, hvilket også betyder at man ikke får en masse ligegyldige detaljer undervejs. Det er faktisk rigtig rart at læse noget er der så ligetil.

Bogen er samtidig hurtigt læst og den passer godt ind til vores samfund i dag, hvor alting skal gå stærkt, men hvor man samtidig gerne vil have mest mulig valuta for pengene.

Forfatteren har selv arbejdet i Paris og lur mig om ikke der er en snert af noget selvbiografisk over denne bog. I hvert fald kan man sagtens fornemme, at forfatteren kender byen og føler sig hjemme i Paris. Og har man som læser selv været der er det ret nemt at følge med i hvor vi befinder os, når de forskellige steder nævnes.

En fin lille bog som fortjener stor opmærksomhed.

 

lån bogen på biblioteket