Bibliotekernes hylder med tegneserier for voksne er et overflødighedshorn af nye og gamle skjulte skatte – og en af de lidt ældre er Handel og Aronofskys gendigtning af fortællingen om Noas ark. Henlagt til et univers der minder om George Lucas’ stjernekrig – et ørkenlandskab hvor himlen prydes af solen og en anden stor stjerne. […]

Bibliotekernes hylder med tegneserier for voksne er et overflødighedshorn af nye og gamle skjulte skatte – og en af de lidt ældre er Handel og Aronofskys gendigtning af fortællingen om Noas ark. Henlagt til et univers der minder om George Lucas’ stjernekrig – et ørkenlandskab hvor himlen prydes af solen og en anden stor stjerne. Vi er helt klart ikke på planeten jorden. Noa er familiefar og en seer, han plages af syner om en oversvømmet verden, samtidig hærger tørken landet, regn har man ikke fået i flere år. Mærket af sine syner slår Noa sig sammen med en flok giganter, – tidligere engle, der alle har frasagt sig deres vinger for et liv på jorden som menneskets beskyttere, – og begynder konstruktionen af et gigantisk skib. Akkard, lederen af en lokal stamme, er Noas fjende, men de to mænd indgår en handel: Akkard får 25 mand med på arken til gengæld for at Noa og hans familie får lov at leve.

At bibliotekerne kategoriserer albummet som både fantasy og bibelhistorie, kunne nok godt få pulsen op hos et par kristne ekstremister, for slet ikke at tale om engle som grimme kæmper på fremmede planeter, det glider nok heller ikke let ned sammen med mormonernes morgenkaffe. På trods af de friheder Handel og Aronofsky har taget sig med historien, holder de stadig det bibelske forlæg højt, så historien er prydet af korte citater fra bibelens beretning om Noa. Persontegningen og dramatikken mellem Noa og hans tre børn er drevet til det yderste hvor naturforkæmperen Noa måske er på grænsen til at være éndimensionel, men det ændrer forfatterparret på og viser os Noas personlige vækst gennem konflikterne med familien.

 

Ved slutningen af bind 1, melder der sig kun ét presserende spørgsmål: Hvorfor lånte jeg kun bind 1?

 

Lån tegneserien på biblioteket