Den tyrkiske forfatter Orhan Pamuk gæster Louisiana Koncertsal til februar.

Torsdag den 22. februar får Louisiana besøg af den 71-årige stjerneforfatter Orhan Pamuk, der i 2006 modtog Nobelprisen i litteratur. Besøget er en tidlig optakt til Louisiana Literature, der i år afholdes i dagene 22.-25. august.

Orhan Pamuk udkom senest i 2023 med den stærkt anmelderroste roman Pestnætter (Gyldendal), og han er en af det moderne Tyrkiets væsentligste forfattere. Han debuterede i 1982 med Hr. Cevdet og hans sønner (Gyldendal, 2017) og hans bøger er oversat til 63 sprog og solgt i millioner af eksemplarer. Gang på gang fortæller han sine historier med afsæt i Tyrkiets enestående rolle som mødested mellem Østen og Vesten og mellem det moderne og det traditionelle, hvor religion står overfor sekularisme.

Chefredaktør på Dagbladet Information, Rune Lykkeberg, interviewer Orhan Pamuk i Koncertsalen på Louisiana, og her vil de tale om Pestnætter, som foregår på den fiktive ø Mingheria, der i år 1901 rammes af pest, hvilket får den ellers fredelige sameksistens mellem kristne og muslimer til at krakelere.

Arrangementet er gratis, men kræver pladsbestilling.