Det er ikke helt Domestic Noir, men det er tæt på. “Noget i vandet” af Catherine Steadman er, udover at være en psykologisk thriller, også […]

Det er ikke helt Domestic Noir, men det er tæt på. “Noget i vandet” af Catherine Steadman er, udover at være en psykologisk thriller, også forfatterens debutroman. Steadman der ellers er kendt som skuespiller, bl.a. fra rollen som Mabel Lane Fox i Downton Abbey, er nu også forfatter. “Noget i vandet” er på Goodreads nomineret som “Årets bedste thriller” og “Årets bedste debutroman”. Det er måske nok, efter min mening, at tage munden for fuld. “Noget i vandet” er helt sikkert en spændende og nervepirrende fortælling, men man fornemmer også at det er en debut – en af de bedre.

Bogens starter med slutningen. Vi bliver kastet direkte ind i “det der siden skete”, og begynder så forfra på historien. Det er en vovet måde at gribe sin fortælling an på, da jeg antager at man allerede her risikerer at miste en del læsere. Hvorfor læse videre, når jeg ved hvordan det ender?

Men man bør læse videre, for hvorfor gik det som det gjorde? Begyndelsen (slutningen) pirrer min nysgerrighed, og jeg bliver nødt til at vide hvad der ligger forud.

På deres bryllupsrejse finder et ungt par noget mystisk i vandet, som de vælger at undersøge nærmere. Det skulle de aldrig have gjort. For det, de finder i vandet, forvandler hurtigt deres liv til en hverdag med en konstant frygt for at gøre bare én ting forkert, der vil være enden på det hele.

Fra parret finder “det” i vandet, går det sådan set kun ned ad bakke. For dem som par, og for den verden de kender. Det bliver en verden hvor intet nødvendigvis er hvad det giver sig ud for, og hvor der må træffes hurtige – og ikke altid lige gennemtænkte – beslutninger.

Steadman er en dygtig fortæller, selvom sproget var en smule for “teenage-agtigt” for min smag. Men historien er godt tænkt, og forfatteren formår, efter en lidt sløv start (bortset fra det første kapitel), at holde mig fanget på kanten af stolen. Om ikke nervøst neglebidende, så dog anspændt. Det var først til allersidst at jeg havde regnet ud hvad der foregik, men jeg havde ikke regnet ud hvordan vi kom frem til den slutning der satte fortællingen i gang.

“Noget i vandet” er god underholdning. Med lidt god vilje, kan den anspore læseren til at tænke over hvad man selv ville have gjort i en lignende situation, men ellers er den bare underholdning. Det er på ingen måde negativt ment, og jeg håber at Steadman har flere romaner i sig. “Noget i vandet” lugter måske nok lidt for meget af debut, men at hun har det i sig, er der ingen tvivl om.

Forfatter:
Catherine Steadman

Forlag:
Memoris

Udgivet:
2019

Sider:
349

Kategori:
Spænding

Anmeldt:
03.03.2020

Anmeldereksemplar fra forlaget

Af samme forfatter