Jon Fosse er dette års modtager af Nobelprisen

Ved en ceremoni i Stockholm kunne Det Svenske Akademis generalsekretær, Mats Malm, afslører, at Nobelprisen anno 2023 går til den norske forfatter Jon Fosse for ‘hans nyskabende dramatik og prosa, som giver stemme til det uudsigelige’.

– Jeg er overvældet, og meget glad og taknemmelig. Jeg vil gerne se denne prisuddeling som en pris til den litteratur, der fra start til slut vil være litteratur uden at tage andre hensyn. Og ikke mindst vælger jeg at se uddelingen som en pris til nynorsk og til nynorsks rejsemål. Om jeg vil det eller ej, må jeg i sandhedens navn takke nynorsk for prisen, siger Fosse i en besked formidlet af forlaget i følge Bok365.

Jon Fosses forfatterskab er velkendt på det danske marked og hans navn har i mange år været en del af forfatterlisten hos forlaget Batzer & co, der igennem årene har været dygtige til at sikre sig nobelprisvindende forfattere inden de modtager prisen.

Derudover har Fosse tidligere modtaget Nordisk Råds Litteraturpris og de danske anmeldere har nærmest stået i kø for at rose hans syvbindsvært Septologien.

I april 2023 udkom Fosses seneste roman, Hvidhed, på Batzer & co.

Foto: Batzer & co.