Norge afsætter flere midler til læsestimulerende tiltag på bibliotekerne.

Det norske kulturministerie udbygger sin biblioteksstrategi og skruer op for det beløb, der skal bruges til at udvikle bibliotekerne. Midlerne skal gå til læsestimulerende tiltag på bibliotekerne, oplyses det norske nationalbibliotek ifølge Bok365.

I alt vil 54,7 millioner norske kroner (35,9 mio. kr. red) fra spilleoverskuddet hos Norsk Tipping blive fordelt til biblioteksinitiativer.

– Bibliotekerne gør et stort stykke arbejde for at vække læselyst og nå ud til folk. Vi vil styrke dem i det vigtige arbejde, de udfører, siger Norges kultur- og ligestillingsminister Lubna Jaffery.

– Litteratur og læsning er enormt vigtigt for debatten i samfundet og for vores demokrati, men også for hver og en af ​​os. Som et åbent og gratis tilbud for alle har vores biblioteker en helt unik mulighed for at sprede læseglæden blandt børn, unge og voksne i hele Norge. Derfor er det vigtigt for os at blive ved med at styrke bibliotekerne, siger kultur- og ligestillingsministeren.

Den udvidede biblioteksstrategi er gældende frem 2025. Kulturministeriet oplyser, at udvidelsen skal ses i sammenhæng med regeringens kommende læsestrategi om at øge læselysten og opbygge en god læsekultur. Den nye læsestrategi bliver fremlagt i 2024.