En kendt langdistanceløber, Sonja Nordstrøm skal i forbindelse med din 50 års fødselsdag og lanceringen af en ny selvbiografi “Evig Etter”, interviewes til den del dagblade, tv-shows o.lign. Hun har et fuldt dagsprogram, som starter med et interview på et morgenshow i tv. Men hun dukker ikke op. Journalisten Emma Ramm hører det i radioen og undre sig, normalt er sportsstjernen ikke en, der vil gå glip af publicity. Emma ved tilfældigvis hvor sportstjernen bor. Hun tager derhen, for at finde ud af om der skulle være en god historie i, at hun ikke er dukket op. Hun kommer imidlertid [Læs mere..]
Indlægget Nulpunkt blev først udgivet på Bogfidusen.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

En kendt langdistanceløber, Sonja Nordstrøm skal i forbindelse med din 50 års fødselsdag og lanceringen af en ny selvbiografi “Evig Etter”, interviewes til den del dagblade, tv-shows o.lign. Hun har et fuldt dagsprogram, som starter med et interview på et morgenshow i tv. Men hun dukker ikke op.

Journalisten Emma Ramm hører det i radioen og undre sig, normalt er sportsstjernen ikke en, der vil gå glip af publicity. Emma ved tilfældigvis hvor sportstjernen bor. Hun tager derhen, for at finde ud af om der skulle være en god historie i, at hun ikke er dukket op. Hun kommer imidlertid til en åben dør, men en tom lejlighed. Der er tydelig tegn på kamp, bl.a. et væltet spejl og Emma tilkalder politiet.

Sagen bliver overgivet til Alexander Blix, en kriminalopdager der gør hvad kan kan, for at ligne en der arbejder, når det kræves. Lige netop denne dag bliver han oveni købet belemret med en nyansat politibetjent. Hun skal arbejde sammen med Blix og det var ikke lige det han drømte om, til at starte med.

De tager hen til den tomme lejlighed og må konstatere at det ligner en kidnapning, der er væltede møbler og på fjernsynsskærmen er der påklistret et A4 ark hvor der står – Nr 1. De spekulere på om denne meddelelse betyder starten på et eller andet eller om der henvises til hendes nye selvbiografi.

Emma følger sagen tæt og det viser sig at hun kender Alexander Blix i forvejen. Det er mange år siden, men Blix har aldrig glemt, at han under en politiaktion var nødt til at skyde den unge journalists far. Betjenten har i mange år tænkt på lige netop den dag, han plages af skyldfølelse og det medfører at hans informationer til den unge journalist, bliver lige rigelig. Snart får Blix problemer på sit arbejde, fordi han er for åbenmundet overfor Emma.

På en øde kirkegård bliver en graver slået ned, da han overrasker en mystisk udseende mand, der går rundt på kirkegården. Nede i en af gravene finder man Sonja Nordstrøms mobiltelefon. Men da man senere finder et lig i løberens båd, bliver politiet først forvirret. Det er en mand man har fundet – en efterlyst dansk fodboldspiller – sporene fører i hver sin retning – hvad er det morderen vil ?

 

Dette er første bind i en planlagt serie. Den er skrevet i samarbejde med Jørn Lier Horst og Thomas Enger, og de gør det helt godt. Det er tydelig at det er et par erfarne herre.

“Midtpunkt” er en typisk første bog, hvor man lære hovedpersonerne at kende, får styr på deres indbyrdes relationer, familier og arbejdsforhold. Emma og Axel har mødt hinanden før i et dramatisk scenarie, som får stor betydning for deres fælles relation.  Det fremgår at episoden påvirker Blix under den årlige skydetest, som han helst ville være foruden. Han er ikke særlig gode venner med sit håndvåben. Han er en “klassisk strømer” der har været i branchen i mange år, og som i starten af bogen minder lidt om en afskudt nytårsraket.

Emma Ramm er lige modsat. Hun lever og ånder for karrieren og arbejder stort set hele døgnet. Masser af drivkraft og impulsivitet. Det er kun niecen der kan få hende til at sætte tempoet lidt ned. Pandekager og hygge kan lige få den emsige og nysgerrige journalist til at glemme omverden for en stund. Hun finder ud af at hun overraskende nok kan få Blix til at informere hende om stort set alting, og hun er ikke sen til at bringe disse oplysninger videre, uden at skænke det yderligere tanker.

Morderen bliver ikke givet væk på forhånd, man når bogen igennem at mistænke adskillige af personerne, som vanligt er for sådan en krimi. Glimrende sat sammen. Plottet er godt gennemtænkt, sporene fører os i mange retninger på en gang. Efterhånden som sagen udvikler sig bliver der flere lig – alle berømtheder. Moralen i bogen må være – “berømmelsens pris er døden”- som der står på forsiden af bogen. Det er jo ikke alle der kan lide berømte mennesker, der efter nogens mening ikke har fortjent så meget opmærksomhed.

Emnet realityshows bliver også berørt idet Blix datter deltager i “Værdig Vinder” der har næsten samme koncept som “Big Brother”.

En klassisk krimi, en god start på et spændende makkerskab. Her menes både Blix/Ramm og Enger/Lier Horst.

 

 

 

Faktaboks: 

Titel: Nulpunkt
Forfatter: Thomas Enger og Jørgen Lier Horst
Genre: Kriminalroman – Serie #1
Forlag: Modtryk
Udgivet: 2018
Sider: 392
Bedømmelse:   (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.

 

Indlægget Nulpunkt blev først udgivet på Bogfidusen.