JP/Politikens Forlag opruster indsatsen i Danmark og Sverige på det internationale rettighedssalg og har ansat 33-årige Johanna Gustavsson, som ansvarlig for salg/eksport af både Politikens og Polaris’ forfattere til udlandet og til filmbranchen.

Johanna Gustavsson kommer fra en ansættelse i New York som Senior Scout hos litteraturagenturfirmaet Maria B. Campbell Associates. Hun flytter nu tilbage til Sverige og kommer til at sidde hos Polaris i Stockholm og skal repræsentere både danske og svenske forfattere i samarbejde med Politiken Literary Agencys øvrige medarbejdere i København. Hun kommer med et stort internationalt netværk, da hun har arbejdet som scout for 22 forlag og haft et tæt samarbejde med Netflix i adskillige år omkring filmatisering.

Det oplyser forlagshuset i en pressemeddelelse, hvori direktør Lene Juhl udtaler:

”Johanna Gustavsson er den helt rigtige til at løfte vores agentur ind i et moderne, internationalt bogmarked, og hun repræsenterer samtidig det, vores agentur har udviklet sig til, med salg af både dansk og svensk litteratur. Ansættelsen forstærker vores forfatteres muligheder for at få succes i udlandet.

Den nyudnævnte forstærkning får titlen Head of Foreign Rights og har læst litteraturvidenskab i Lund og har en bred, mangeårig erfaring fra bogbranchen.

I pressemeddelelsen udtaler Johanna Gustavsson:
”Et af højdepunkterne i min tid som scout i New York var muligheden for også at læse og scoute blandt skandinaviske udgivelser. Jeg har længe beundret og arbejdet tæt sammen med Politikens agentur og er glad for nu at tage skridtet fuldt ud og stå i spidsen for at få forfatterne ud i verden. Jeg glæder mig til udfordringen med at tage det succesfulde agentur til nye højder ved hjælp af den erfaring og det internationale netværk, som jeg kan bidrage med.”

Foto: Elisabeth Brinck.