Den tidligere bibliotekschef for Aalborg Bibliotekerne. Kirsten Boelt, er ny formand for Ordkrafts bestyrelse og erstatter Per Lyngby.

Kirsten Boelt er ny formand for den aalborgensiske ord- og litteraturfestival, Ordkraft, der blev stiftet tilbage i 2010. Hun afløser Per Lyngby, der udtræder af bestyrelsesgruppen, skriver festivalen på sin hjemmeside.

Kirsten Boelt er flerårig og forhenværende bibliotekschef for Aalborg Bibliotekerne, og har en stor forståelse for, hvad det kræver at få en størrelse som Ordkraft til at løbe rundt.

– Jeg glæder mig meget til arbejdet og til at fortsætte udviklingen af Nordjyllands største ord- og litteraturfestival. Jeg overtager en festival, der strutter af liv og energi. Det vil jeg gerne være med til fortsat at tilfældet, samtidig med at sikre et Ordkraft, der ikke stivner i sin form, men som hele tiden arbejder med ordet, sproget og litteraturen på nye måder, udtaler Kirsten.

Som sin næstformand får Kirsten Boelt den formidable og entreprenante samfundsforsker, Johannes Andersen, der ud over Ordkraft også har bestyrelseserfaring som formand for Teater Nordkraft.

Endelig føjes der endnu en ny og spændende profil til bestyrelsen i form af Louise Eltved Krogsgård, der er udviklingskonsulent ved Brønderslev Bibliotek og leder af Brønderslev Forfatterskole.

Foto: Kim Dahl Hansen