Erfarne branchefolk står bag ny portal, der skal gøre det nemmere for selvudgivere og små forlag at komme ud på streamingmarkedet.

Det er nu blevet meget lettere for selvudgivere og små forlag at få deres e-bøger og lydbøger ud på de store streamingtjenester. Med lanceringen af StreamingPortalen.dk har endnu flere gode muligheder for at udgive digitalt på de populære streamingtjenester, der med tiden er blevet sværere at indgå aftaler med.

Holdet bag løsningen er Mikael Strøm Eriksen, som har arbejdet med selvudgivende forfattere i næsten 20 år, Christian Toldam, partner i fodboldforlaget Our Football Heritage og Heidi Korsgaard fra Skriveværkstedet.

– Som selvudgiver eller udgiver på et mindre forlag oplever en del forfattere, at det kan være svært at få sine e-bøger og lydbøger ud på streamingtjenester som Saxo Premium, Mofibo og Nextory. Grunden er dog ikke – som mange måske tror – at streamingtjenesterne kun vil have de kendte forfattere og deres udgivelser på deres tjenester, men derimod den, at der er meget administrativt arbejde forbundet med afregning til selvudgivere og små forlag, forklarer Mikael Strøm Eriksen.

Løsningen, som StreamingPortalen tilbyder, er ganske simpelt. Med et abonnement på 29 eller 39 kroner om måneden sørger portalen ikke kun for, at e-bøger og lydbøger kommer ud på de store streamingtjenester, men også, at selvudgivere og små forlag får en aftale med distributøren Publizon og dermed mulighed for at få deres digitale udgivelser på bibliotekernes eReolen.

– Vi samarbejder med alle de nødvendige aktører i forhold til at udgive digitalt, så derfor kan man med StreamingPortalen nøjes med at oprette sig ét sted, og platformen sørger for resten, inklusive afregningen for de streams, bøgerne får, siger Christian Toldam.

Baggrunden

For mange selvgivere er det en jungle at finde rundt i sammenhængene mellem de officielle distributionskanaler, aftaler med de enkelte streamingtjenester, samtidig med den praktiske produktion af de digitale udgaver. Netop den erfaring gjorde Christian Toldam sig i eget forlag.

– Det var en oplevelse af en tung proces og uden sådan helt officielle metoder. Jeg forstiller mig at mange mindre udgivere og forlag på samme måde, kæmper med at nå helt i mål, fortæller Christian Toldam.

Det blev startskuddet til de tanker, der nu er sammenstykket til én nem indgang til publicering på de populære streamingtjenester for lyd og e-bøger.

Selve produktionen

Foruden at sikre adgang til de største danske streamingtjenester tilbyder StreamingPortalen produktion af e-bogs-filer og indspilning af lydbøger.

– Især er markedet for lydbøger i stor vækst, og mange forfattere ønsker helt naturligt, at deres bog også skal nå ud til læsere/lyttere i det format. Hos os kan man vælge, om man vil have en professionel oplæser eller selv indspille. Det med selv at indtale sin egen lydbog er i øvrigt ofte en fordel, da det giver bogen større autenticitet og troværdighed, mener Mikael Strøm Eriksen.

Er man som forfatter usikker på, om man er god nok til at indspille sin egen lydbog, kan man altid sende en lille lydprøve ind. Derefter vurderer de stemme og rytme. Til gengæld skal man som forfatter ikke tænke på det tekniske i lydbogsproduktionen.

– Vores udstyr er meget let at anvende, og når indspilningen er færdig, kommer den i hænderne på nogle af landets bedste og meste erfarne lydteknikere, som efterbehandler og klargør lydbogen til udgivelse, siger Mikael Strøm Eriksen og tilføjer, at indspilning kan foregå i et lydstudie på Nørrebro i København eller hjemme hos forfatteren selv.

Prøv StreamingPortalen gratis

Det koster ikke noget at oprette en profil hos StreamingPortalen. Profilen giver fri adgang til en masse information om det at udgive digitalt plus mulighed for at uploade e-bogs-filer og lydbogsfiler.

– Først når man er helt klar til at få sine digitale titler udgivet, aktiverer man sit abonnement, slutter Christian Toldam.