Anerkendte navne fra Norge, Schweiz og Sverige føjes til listen over udenlandske forfattere, som lægger vejen forbi den 31. udgave af Danmarks største litteraturfestival til november.

I den første weekend af november løber litteraturfestivalen Bogforum atter af stablen i Bella Center Copenhagen. Her ventes over 35.000 gæster i løbet af tre dage at lægge vejen forbi for at føje nye kapitler til deres interesse for bøger og læsning i genrens fulde spændvidde, skriver Bogforum i en pressemeddelelse.

I slutningen af april annoncerede Bogforum, at den franske stjerneforfatter Valérie Perrin, samt svenske Alex Schulman og tyske Judith Hermann kom til dette års udgave af litteraturfestivalen. Nu får disse selskab af Åsne Seierstad, Joël Dicker og Patrik Svensson på plakaten over internationale topforfattere på Bogforum 2023.

Norske Åsne Seierstad slog igennem med bogen Boghandleren fra Kabu (Gyldendal og genudgivet af Politikens Forlag i 2023), og er aktuel med bogen Afghanerne (Politikens Forlag), der har fået en god mængde spalteplads i danske medier.

Joël Dicker fra Schweitz hittede stort med Sandheden om Harry Quebert-sagen (Rosinante og genudgivet af People’s i 2022) og i år aktuel med bogen Alaska Sanders-sagen (People’s)

Svenske Patrik Svenssons debut Åleevangeliet (Gads Forlag) blev fremhævet positivt i mange internationale medier og er i år aktuel med den anmelderroste Havet og mennesket (Gads Forlag).

Det fulde program for Bogforum 2023 lander til efteråret, men flere hovednavne og særtemaer afsløres drypvist frem mod den endelige plakatlancering, oplyser Bogforum.

Foto: Julie Pike (Åsne Seierstad), Jeremy Spierer (Joël Dicker), Emil Malmborg (Patrik Svensson)