Endelig sker det! Der opræder en vaskeægte heltinde i den 38. Asterix-tegneserie på dansk.

Som fans af tegneserien Asterix ved, så foregår alle seriens historier i år 50 f.Kr. Et år der må siges at være yderst begivenhedsrigt med romerske invasioner, pirattogter, rejser til Amerika og meget mere.

I seriens 38. bind sker der dog noget helt nyt. Her er helten i historien nemlig en ung kvinde.

I Asterix 38 ‘Vercingetorix’ datter’ er det den rødhårede teenager Adrenaline, der er i centrum. Den rebelske og temperamentsfulde høvdingedatter udsætter Asterix og Obelix for noget af en prøvelse, idet de forsøger at beskytte hende mod romerne.

Bindet kommer som led i Cobolts genudgivelse af de klassiske Asterix bind i nyreviderede udgaver, hvor igennem de også udgiver de nyeste bind fra Frankrig.

Samtidigt passer udgivelsen også (nogenlunde) ind under Cobolts feministiske udgivelseslinje, der indeholder bøger som ‘Skamløs’, ‘Girls Just Wanna Have Fun (damental Human Rights)’ og ‘Superfeministerne’.

En linje der ifølge forlagsdirektør Lasse Steenholt går ganske godt, hvilket vi blandt andet berørte i vores samtale med ham fra før sommerferien. Her fortalte han også om, at Cobolt har oplevet et særdeles godt forår.

Denne fremgang bør kun gå opad, med flere udgivelser der henvender sig til begge køn.