facebook-pixel

Krigsteater

img

Krigsteater

Fakta om bogen

Titel: Krigsteater

Udgivelsesdato: 02-10-2023

Sider: 176

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Editorial Aurora Boreal

Forfatter: Andrea Jeftanovic

Oversat af: Pia Sloth Poulsen

Oversat fra: Spansk

ISBN: 9788793935662

Format: Hæftet

Krigsteater tager os med på en rejse ind i en rekonstruktion af erindringen, et universelt emne, der her bliver til en refleksion over, hvordan store historiske begivenheder kan påvirke anonyme individers tilsyneladende ubetydelige liv.
En stærk roman, der beskriver de ødelæggende psykologiske virkninger af krig, politisk vold og misbrug i hjemmet. Historien fortælles af Tamara, der som barn må tilegne sig indviklede overlevelsesstrategier i den verden, hun arver, en verden præget af fattigdom, traumer og fastlåste scenarier.
Tamara står over for spøgelserne fra en meget håndgribelig fortid, der omfatter hendes fars krig i det tidligere Jugoslavien, et meget uroligt familieliv, selvmord, tabte landskaber, nedarvede traumer, fraværende søskende og en mor, der på grund af en udefinerbar sygdom har lidt et delvist hukommelsestab og ikke kan genkende sin egen datter.
Andrea Jeftanovic nærmer sig erindringens ruiner for at udvinde den kærlighed, der er nødvendig for at opbygge hendes identitet som voksen. En fantastisk, følsom, hjerteskærende og meget rost roman af en af Latinamerikas vigtigste kvindelige romanforfattere.
Priser
•                PEN Translates Award 2020
•                Førstepris Juegos literarios Gabriela Mistral
•                Bedste roman udgivet i Chile Consejo Nacional de la Cultura
•                Særlig omtale Premio Municipal de Literatura
A memorable novel of devastating poignancy.”
Irish Times