facebook-pixel

Asterix 13

img

Asterix 13

Fakta om bogen

Titel: Asterix 13

Undertitel: Asterix på skattejagt

Udgivelsesdato: 30-03-2023

Sider: 48

Genre: Tegneserie

Forlag: Cobolt

Forfatter: René Goscinny

Oversat af: Per Då

Oversat fra: Fransk

Serie: Asterix

Nummer i serien: 13

Illustrationer: Albert Uderzo

ISBN: 9788770857222

Format: Hæftet

I nattens mulm og mørke forsvinder en gryde fyldt med sestertier, som Asterix skulle bevogte. Da han har svigtet sit hverv, bliver han æreløs og ifølge gallernes love forvist fra landsbyen! Han må ikke vende tilbage, medmindre han gør skaden god igen.

Obelix svigter ikke sin gode ven og drager med ham ud på en usædvanlig mission i et forsøg på at få fyldt gryden på ny. Men ingen af dem er vant til at tjene penge, så hvad pokker gør de? Skal de ligefrem begå et bankrøveri?
Asterix har været udgivet i albumform på dansk siden 1969, men de klassiske album har ikke været tilgængelige i mange år.
Fra 2021 udgiver Forlaget Cobolt dem på ny alle sammen i Per Dås klassiske og prisbelønnede oversættelse og med teknisk optimeret streg og farvelægning. Seks album genudgives hvert år.
Samtidig udgiver Forlaget Cobolt også hele serien i luksussamlebind under titlen Den store Asterix med to album i hver foruden et omfattende og rigt illustreret ekstramateriale om tilblivelsen af tegneserien, sjove detaljer, persongalleriet, livet i Romerriget og meget mere.