facebook-pixel

Asterix 16

img

Asterix 16

Fakta om bogen

Titel: Asterix 16

Undertitel: Asterix i Alperne

Udgivelsesdato: 17-11-2023

Sider: 48

Genre: Tegneserie

Forlag: Cobolt

Forfatter: René Goscinny

Serie: Asterix

ISBN: 9788770858847

Format: Hæftet

Guvernøren Corpus Bombastus mistænkes for at berige sig på Roms bekostning, og Cæsar sender den regelrette kvæstor Summa Summarum ud for at undersøge sagen – men den svigagtige guvernør forgifter ham!

Miraculix får nys om det, men for at fremstille en helbredende mikstur har han brug for den sjældne blomst edelweiss – og de mest effektive vokser på de højeste bjergtinder i Alperne.
Asterix og Obelix kommer på en mildt sagt usædvanlig mission og er snart omgivet af kukure, bankhemmeligheder, alpehorn, smeltet ost og øresønderrivende helvetisk jodlen.
Om serien
 Asterix har været udgivet i albumform på dansk siden 1969, men de klassiske album har ikke været tilgængelige i mange år. Fra 2021 udgiver Forlaget Cobolt dem på ny alle sammen i Per Dås klassiske og prisbelønnede oversættelse og med teknisk optimeret streg og farvelægning. Fire album genudgives hvert år.
Samtidig udgiver Forlaget Cobolt også hele serien i luksussamlebind under titlen Den store Asterix med to album i hver foruden et omfattende og rigt illustreret ekstramateriale om tilblivelsen af tegneserien, sjove detaljer, persongalleriet, livet i Romerriget og meget mere.