facebook-pixel

Asterix 17

img

Asterix 17

Fakta om bogen

Titel: Asterix 17

Undertitel: Byplanlæggeren

Udgivelsesdato: 08-02-2024

Sider: 48

Genre: Tegneserie

Forlag: Cobolt

Forfatter: René Goscinny

Oversat af: Per Då

Oversat fra: Fransk

Serie: Asterix

Illustrationer: Albert Uderzo

ISBN: 9788775880201

Format: Hæftet

Cæsar vil tvinge gallerne i landsbyen til at acceptere den romerske civilisation ved at rydde den omgivende skov og opføre en moderne romersk by. Han hyrer stjernearkitekten Designius og iværksætter en stor reklamekampagne, der skal lokke romere til at bosætte sig højt mod nord i “Urbanus-byen”.

Miraculix forsøger at forhindre det – men overtrumfes af gallernes kræmmerånd, der øjner et stort indkomstpotentiale fra de nye naboer. Ingen har tænkt på, at de urbane romerske tilflyttere ville blive overmåde begejstret for “de vilde barbarer” …
Om serien:
Asterix har været udgivet i albumform på dansk siden 1969, men de klassiske album har ikke været tilgængelige i mange år. Fra 2021 udgiver Forlaget Cobolt dem på ny alle sammen i Per Dås klassiske og prisbelønnede oversættelse og med teknisk optimeret streg og farvelægning. Fire album genudgives hvert år.
Samtidig udgiver Forlaget Cobolt også hele serien i luksussamlebind under titlen Den store Asterix med to album i hver foruden et omfattende og rigt illustreret ekstramateriale om tilblivelsen af tegneserien, sjove detaljer, persongalleriet, livet i Romerriget og meget mere.