facebook-pixel

Asterix: I dragens rige

img

Asterix: I dragens rige

Fakta om bogen

Titel: Asterix: I dragens rige

Undertitel: Illustreret filmbog

Udgivelsesdato: 09-02-2023

Sider: 48

Genre: Tegneserier/graphic novels

Forlag: Forlaget Cobolt

Forfatter: Olivier Gay

Oversat af: François-Eric Grodin

Oversat fra: fransk

Illustrationer: Fabrice Tarrin

Format(er)ISBN
Indbundet bog9788770857666

Vi skriver anno L (år 50) før Kristus. Langt, langt væk fra den velkendte landsby i Gallien er kejserinden af Kina blevet taget til fange efter et kup sat i værk af den nederdrægtige Deng Tsin Qin. Kejserindens eneste barn, prinsesse Yn Di, undslipper med hjælp fra sin trofaste livvagt, Lu Sing, og Fallitis, den fønikiske købmand Simonis’ nevø – og sammen flygter de til de ukueliges by for at bede de gæve gallere om at rejse med til Kina … Asterix, Obelix og Idefix opfylder naturligvis ønsket og begiver sig ud på en lang rejse til ”dragens rige”, som Kina også kaldes. Til deres overraskelse møder de i det fjerne land ingen ringere end deres yndlingsfjende, selveste Julius Cæsar! En illustreret bog baseret på Guillaume Canets film ”Asterix & Obelix i dragens rige”, der får dansk biografpremiere 9. februar 2023 og er en original historie skrevet af Julien Hervé, Philippe Mechelen og Guillaume Canet baseret på René Goscinnys og Albert Uderzos figurer og univers.
Filmens rollebesætning er femstjernet med blandt andre Guillaume Canet som Asterix, Gilles Lellouche som Obelix, Vincent Cassel som Julius Cæsar, Marion Cotillard som Kleopatra, Pierre Richard som Miraculix, Jérôme Commandeur som Majestix – og Zlatan Ibrahimovic som den romerske centurion Antivirus.
Det er den femte live-actionfilm med Asterix og Obelix og den første, der er baseret på en helt ny og original historie. Med et budget på mere end en halv milliard kroner er det en af de dyreste franske film, der nogen sinde er produceret. Den illustrerede bog er tegnet af Fabrice Tarrin, kendt for blandt andet Splint & Co.-albummene “Katakomberne under Champignac” og “Splint i Sovjetunionen”.