facebook-pixel

Autismevenlige samtaler

img

Autismevenlige samtaler

Fakta om bogen

Titel: Autismevenlige samtaler

Udgivelsesdato: 08-03-2023

Sider: 196

Genre: Psykologi

Forlag: Akademisk Forlag

Forfatter: Charlotte Ryhl

ISBN: 9788750063018

Format: Hæftet

AUTISMEVENLIGE SAMTALER er en guide til professionelle, der arbejder med autisme. Det kan være vanskeligt at tale med et menneske med autisme, som typisk har en anden måde at kommunikere på. Risikoen for misforståelser og sansemæssig overbelastning er stor. Forfatteren beskriver, hvordan man møder sin samtalepartner og skaber bedre trivsel. I bogens tre dele guider hun den professionelle til at forbedre, gennemføre og evaluere samtalen.

• Del 1: Den gode samtale – mellem samfund og mennesker beskriver et nyt ressourcesyn, der bedre kan adressere en række aktuelle samfundsrelaterede udfordringer særligt i skole- og uddannelsessystemet, men også i social- og sundhedssystemet.
• Del 2: Kliniske problemstillinger i arbejdet med autisme beskriver en række vanskeligheder som stress, aggressiv adfærd, overgreb og selvskade i kombination med autisme. Gennem ni cases anvises praktiske metoder til at afdække og håndtere vanskelighederne.
• Del 3: Autismevenlige samtaler i praksis – tips og tricks tager læseren med ind i samtalerummet og beskriver den autismevenlige samtale helt praksisnært. Bogen henvender sig til studerende i psykologi, pædagogik og medicin samt til professionelle, der arbejder med personer med autisme.