facebook-pixel

Barnets perspektiv

img

Barnets perspektiv

Fakta om bogen

Titel: Barnets perspektiv

Undertitel: Sådan sikrer man god børneinddragelse i socialsager, undersøgelse og behandling

Udgivelsesdato: 02-05-2022

Sider: 240

Genre: Krop, sind og sundhed

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forfatter: Rikke Yde Tordrup

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788771587210

Sårbare børn og unge har ofte meget lidt indsigt i de tiltag, der er sat i værk i deres liv. De forstår simpelthen ikke, hvad der foregår.

Mange børn er i kontakt med socialforvaltningen, PPR, psykiatrien og psykologer. Men en stor del aner ikke hvorfor. Hvad er op og ned i en samværsaftale? Og hvem er Susanne fra kommunen? Hvorfor skal jeg i udredning? Hvad betyder det overhovedet for mig og min fremtid?

Her er en stor opgave at løfte for de professionelle, der arbejder med børn og unge. Der er behov for at inddrage børnene og tage barnets perspektiv i socialsager, anbringelser, undersøgelser, behandling og terapi. Men hvordan gør man det i praksis?

BARNETS PERSPEKTIV er en praktisk og fagligt velfunderet guide til børnebevidning som metode. Bogen viser trin for trin, hvordan du tager barnets perspektiv og understøtter barnets forståelse af egen livssituation ved hjælp af børnebreve. Med bogens mange anvendelige skabeloner kan du forklare aktuelle beslutninger og omstændigheder – og give en samlet forståelse i børnehøjde af de oftest svære ting, der sker i barnets liv.

Bevidning af barnet er vigtig for at skabe den sammenhængende livshistorie, som barnet skal bygge videre på gennem hele livet. Udsatte børn og unge mangler især viden om, hvorfor deres forældre ikke kan passe på dem, hvorfor de skal anbringes uden for hjemmet, eller hvorfor de fx kun må have overvåget samvær med deres forældre. Det er en svær opgave at forklare dette, og mange professionelle viger udenom, fordi de mangler redskaber til at gøre det på en måde, der er forståelig, nænsom og omsorgsfuld for barnet. Bogen rummer også en børneordbog, der forklarer svære begreber i børnesprog.

BARNETS PERSPEKTIV er relevant for socialrådgivere, pædagoger, børnepsykiatere, psykologer og alle andre, der arbejder med sårbare og udsatte børn og unge. Bogen er blevet til med bidrag fra en lang række kapaciteter på feltet.

Kapitlet om juraen ifm. børnebreve og børneinddragelse er skrevet af jurist Christina Bergsted Andersen. Børnepsykiater Per Hove Thomsen har skrevet bogens forord.