I 60’ernes kom mange nye grupper ind på universiteterne. Her fortælles om, hvordan de nye studerende håndterede mødet med patriarkalsk tradition.

Bid i æblet kan forstås med udråbstegn! – og uden. Så bid dog i det æble! Men også: Her er et æble med bid i. Med 60’ernes uddannelsesboom kom mange nye grupper ind på universiteterne.
Bid i æblet. Feministiske præster 1968+50 fortæller om, hvordan vi som nye studerende med større eller mindre held håndterede et mono-maskulint fakultet og en lang patriarkalsk tradition. I 1967 var der kun 20 kvindelige præster i folkekirken. Da vi blev præster, gik vi ind i nogle strukturelle og liturgiske former, som det kun langsomt lykkedes at få blødt op. I dag kan kirkespil, liturgisk dans, meditativ andagt, menighedsdeltagelse forekomme selvfølgelige – undtagen når der skal udformes ny, vejledende liturgi! Vi fortæller kirkehistorie med bogen og udstik­ker nye rammer både for en “anti-teologi” og en “sansernes teologi”. Ikke underligt, at flere af os har lagt vægt på studiet af kristen mystisk tradition og kristne mystikere.

Fakta om bogen
Titel: Bid i æblet
Undertitel: Feministiske præster 1968+50
Forfatter: Birte Andersen og Lene Sjørup (red.)
Sider: 210
Omslag: Hæftet
Forlag: Eksistensen