facebook-pixel

Bitterhed

img

Bitterhed

Fakta om bogen

Titel: Bitterhed

Undertitel: Syv historier

Udgivelsesdato: 21-08-2023

Sider: 236

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Forfatter: David Orsini

ISBN: 9788776082925

Format: Hæftet

De syv historier i Bitterhed undersøger, hvordan mennesker håndterer det at miste en ægtefælle, et barn eller en slægtning i en verdenskrig. Nogle oplever den prøvelse og smerte, det er at miste en kær i et flystyrt, ved dødelig sygdom eller i forbindelse med ugengældt kærlighed. Novellernes forpinte mennesker er blandt andre krigsveteraner, et ungt menneske, der har forårsaget sin bedste vens død, og en livstræt ingeniør, som bliver del af en utraditionel seksuel trekant. Historierne skildrer ofte mennesker, der træffer ukloge og nogle gange destruktive valg, og som kæmper for at når frem til et nyt livsafsnit.

”David Orsinis prosa er skrevet med kærlig omhu; mange sætninger er mini-kunstværker i sig selv … Forfatteren har en fantastisk visuel sans, hvad enten han beskriver de barske natur omkring et fyrtårn i Newport eller en gårds topografi i Vogeserne. Jeg føler, at jeg rent faktisk befinder mig i scenen – at jeg ser virkeligheden foran mig.”
– Alfred Turco, professor emeritus i engelsk, Wesleyan University
Bitterhed er en elegant og perfekt formet samling historier. Som læser blev jeg både rørt og henrykt over flere aspekter af værket: sproget, karaktererne og beskrivelsen af den menneskelige kondition … Historierne indfanger smerten ved de mest voldsomme menneskelige oplevelser uden brug af vold for at skrive dem frem … Historierne er rige, stærke og stilfærdige tableauer.”
– Martha McCann Rose, professor, Salve Regina University
Bitterhed er en lovende debut … Historierne rummer en rigdom af filosofiske overvejelser, anerkendelse af det mystiske, psykologisk analyse og uforskrækket seksuel udforskning … Hver historie kan stå alene, fuldendt og forløst. En yderst tilfredsstillende litterær oplevelse for den moderne læser.”
– Ben W. McClelland, professor emeritus i engelsk, University of Mississippi
Uddrag af bogen 
Ted Morrison ankom til Paris ti dage efter ulykken for at besøge sønnen Paul på sygehusets afdeling for genoptræning. Da han trådte ind i rummet, kunne han tydeligt se sønnens sorgprægede ansigt. Paul havde fået et hak i selvsikkerheden og havde tabt sig meget, derfor fremstod han meget sårbar. Hans trætte fremtræd- en undergravede den antydning af bronzefarve, der næsten usynligt rørte hans triste ansigt. Han havde brugt mange timer på terrassen foran hans midlertidige hjem, dagene i tidlig august, hvor man til tider mærkede efterårets sprøde vind sammen med de varme solstråler. De timer havde resulteret i hans let solbrændte hud. Ted observerede ham og bemærkede, at sønnen ikke længere strålede indefra. Uanset hvilke sammenhængende og enestående karaktertræk, der engang havde styrket sønnens identitet, så var de nu væk. Ted var opsat på at gøre alt i sin magt for at hjælpe sønnen, der nu skulle bearbejde denne store sorg.

Om forfatteren
DAVID ORSINI er amerikansk spændingsforfatter. Han har en ph.d. i engelsk litteratur og har undervist på gymnasie- og universitetsniveau.