Efter at være stukket af hjemmefra transporteres Krystal til et fjernt kongerige, hvor en ond tyran er fast besluttet på at røve tronen – og på at gøre Krystal til sin hustru. Men da hun forelsker sig i den sande arving til tronen, tvinges hun til at tage et umuligt valg: ofre den, der kan gøre hende lykkelig, eller se et helt kongedømme gå til grunde.         
Uddrag af bogen  Kong Gregory løftede kuglen. ”Unge mænd føler ofte mere, end de tror. Jeg tog kuglen fra ham og fik kendskab til dig, og jeg må sige, at jeg nu forstår hans betagelse.” Krystal mærkede blodet stige op i kinderne, selvom hun dirrede af vrede. ”Det forklarer ikke, hvorfor du fik mig kidnappet og bragt hertil.”  ”Jareth synes, han bør herske over Fayterra,” sagde han. ”Han er impulsiv og slet ikke værdig til tronen, men han nægter at lytte til mig. Når jeg bliver kronet til konge i slutningen af dette år, vil jeg gerne have dig ved min side, så jeg kan vise ham, hvor nytteløse hans drømme var.  ”Du kan ikke forvente, at jeg kan blive i al den tid. Jeg er nødt til at tage hjem.” Kong Gregory så på hende under rynkede bryn. ”Jeg må bede dig om at kende din plads, min kære,” sagde han. ”Jeg har ikke tålmodighed til respektløshed.”         
Om forfatteren Cheri Chesley er opvokset i Phoenix, Arizona. Hun har skrevet fra en tidlig alder, men begyndte først at skrive professionelt i 2006.

Fakta om bogen
Titel: Bondedronningen
Forfatter: Cheri Chesley
Originaltitel: The Peasant Queen
Originalsprog: eng
På dansk ved: Marie Mønsted
Sider: 328
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Anne Koch Rasmussen
Forlag: Forlaget mellemgaard