facebook-pixel

Buddy Longway – Den samlede saga 4

img

Buddy Longway – Den samlede saga 4

Fakta om bogen

Titel: Buddy Longway – Den samlede saga 4

Undertitel: Lang vej hjem

Udgivelsesdato: 13-12-2022

Sider: 224

Genre: Tegneserier/graphic novels

Forlag: Forlaget Cobolt

Forfatter: Derib

Oversat af: Jens Peder Agger

Oversat fra: fransk

Format(er)ISBN
Indbundet bog9788770859608

Den hvide pelsjæger Buddy og siouxkvinden Chinook forsøger at leve i fred, kærlighed og samdrægtighed på prærien øst for Rocky Mountains i sidste halvdel af 1800-tallet. I begyndelsen alene, men snart også sammen med deres børn, Jeremie og Kathleen. De vidunderligt smukke omgivelser fylder dem med lyksalighed, men naturen kan også være barsk og uforudsigelig – og både flora og fauna er med til at forme deres tilværelse og give dem respekt for alt levende. Det gælder såmænd også mennesket, selvom periodens store indianerkrige, brutale militærfolk, ubefarne nybyggere og grådige guldgravere sætter den raceblandede familie på mange prøver. Sagaen om Buddy Longway og Chinook er et stort anlagt eventyr om samhørighed, solidaritet og medfølelse, helt uden race- og kønsdiskrimination. Selv gennem usympatiske medvirkende får læseren et nuanceret syn på de mekanismer, der styrer menneskets tilværelse. Kort sagt en medrivende rejse på sporet af livets glæder, sorger og mangfoldighed, skildret med ømhed og kærlighed i et mageløst billedsprog – indledningsvis i en noget karikeret stil, senere i en mere realistisk stil med bløde penselstrøg og varme naturfarver. Med sit episke, filmiske billedsprog og sin eminente fortælleteknik formår Derib at styre uden om sentimentalitetens grøfter og banaliteternes afgrunde, og med sin medrivende tegneseriesaga berører han læseren dybt. Dette fjerde samlebind indeholder historierne Den vilde vind, Sortkjole, Hooka-Hey og Det sidste møde. —————————————————————
Buddy Longway er skabt af den schweiziske tegneserieskaber Claude de Ribeaupierre, kaldet Derib (f. 1944), mellem 1972 og 2006. Den udkom oprindelig i 20 album, der nu genudgives i fem eksklusive samlebind, som også er fyldt med ekstramateriale om tegneseriens tilblivelse og Deribs mangeårige arbejde med den.
Derib er også kendt for en række andre bemærkelsesværdige tegneserier, der ligesom Buddy Longway ofte taler den oprindelige befolkning i USA, indianernes, sag. For eksempel den populære børnetegneserie Yakari og mere enkeltstående værker som »Han som blev født to gange« og »Den røde vej«. Pressen skrev om Buddy Longway – Den samlede saga 1: ”En overvældende smuk sag” … ”Det kan næppe gøres meget bedre” … ”’Chinook for livet’ har det hele, og sjældent har en topkarakter været så velfortjent”. ****** – Serieland ”En gave til tegneserieelskere.” ***** – Nordjyske Læserne skrev om Buddy Longway – Den samlede saga 1: ”Fremragende samleudgave … Sådan skal det bare gøres. Virkelig godt, mat og kraftigt papir, der passer til farvelægningen. God trykkvalitet og mere end 20 siders bonusmateriale.”