facebook-pixel

Cuadrilla

img

Cuadrilla

Fakta om bogen

Titel: Cuadrilla

Undertitel: en fortælling om at høre til

Udgivelsesdato: 26-04-2022

Sider: 301

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Alhambra

Forfatter: Naja Alberdi Platz

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788772165516
Ebog (ePub)9788772165523
Lydbog til download9788772165530

Amaia underviser voksne udlændinge i dansk, og hun har ikke svært ved at sætte sig ind i kursisternes problemer. For med en dansk mor og en far, der er fra Baskerlandet, ved hun, hvor meget det betyder at kunne tale sproget, hvis man skal tilegne sig en anden kultur.

Selv følte hun sig hjemme, når hun som barn hver sommer besøgte sin baskiske familie. Hun var nok isoleret, fordi hun ikke kunne tale med dem, men ikke værre end i Danmark. Så begyndte hun i gymnasiet at lære spansk, og siden er hendes tilknytning til den baskiske kultur blevet større og større.

Derfor er det et chok, da et familiemedlem en dag taler over sig, og hun forstår, at både hendes danske og baskiske familie i årevis har dækket over en hemmelighed. Den viser sig at trække tråde tilbage til en tid, hvor ETA kæmpede for Baskerlandets frihed, og den betyder, at hun må gøre op med sig selv, hvem hun egentlig er.

CUADRILLA er en roman om at finde ud af, hvor man hører til.

Cuadrilla er en meget tæt knyttet gruppe af venner, oftest dannet i den tidlige ungdom. Det er dem, man gør alting sammen med, og dem, man altid kan regne med. Disse grupper er en gammel og fundamental tradition i Baskerlandet, hvor alle har en cuadrilla.

Naja Alberdi Platz debuterede i 2006 med Beboop Bar. CUADRILLA er hendes anden roman.