Om bogen: Danmarks bedste smørrebrød bringer læseren up-to-date med den danske smørrebrødsverden anno 2018 og fortæller samtidig hele historien om den danske nationalspise.
Bogen indeholder portrætter af de ti restauranter, som forfatteren anser for landets bedste i deres respektive genrer. Bogen går tæt på restauranterne og bringer en opskrift fra hver samt fra branchens to store personligheder Ida Davidsen og Adam Aamann, som ligeledes portrætteres. 
Derudover fortælles hele historien, om hvordan 1600-tallets danske rundtenom i 1800-tallet udvikledes til en verdenskendt specialitet som stod stærkt op gennem 1900-tallet indtil 1970’erne, hvor populariteten faldt. I 00’erne fik smørrebrødet imidlertid en rennæssance, og såvel popularitet som kvalitet er nu højere end nogensinde før.
Om forfatteren: Ole Troelsø er gastronomiredaktør på Børsen, hvor han siden 2001 har anmeldt flere end 800 restauranter, ligesom han i flere år har været jurymedlem for The Worlds 50 Best Restaurants-listen.

Fakta om bogen
Titel: Danmarks bedste smørrebrød – ifølge Ole Troelsø
Undertitel: Tæt på restauranterne, deres opskrifter og smørrebrødets udviklingshistorie
Forfatter: Ole Troelsø
Sider: 255
Omslag: Indbundet
Forlag: Forlaget Lucullus Aps