facebook-pixel

DAT i hverdagen

img

DAT i hverdagen

Fakta om bogen

Titel: DAT i hverdagen

Undertitel: Regulér følelserne med dialektisk adfærdsterapi

Udgivelsesdato: 11-06-2024

Sider: 156

Genre: Krop, sind og sundhed

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forfatter: Shahram Wessberg & Thomas Teglgaard

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788771857979

Når man bliver bedre til at regulere sine følelser, bliver mange ting lettere i livet.

Følelsesregulering er svært for mange – og det er omdrejningspunktet for den anerkendte metode dialektisk adfærdsterapi (DAT), som bliver brugt i behandlingen over hele landet. Det er en stor, udbygget og forskningsbaseret metode, som det tager lang tid at lære at kende og bruge.

Denne bog er en indgang og introduktion til DAT. Den er et fint sted at starte, hvad enten man er fagperson, klient eller pårørende. Her kan du let og overskueligt få indblik og overblik over, hvad det går ud på.

Bogen tager først og fremmest fat på følelsesreguleringen, som vi skal bruge hver dag – i skolen, i trafikken, i parforholdet. I DAT arbejder man med færdigheder i relationer, med at berolige sig selv og holde svære ting ud. Målet er meningsfulde relationer og at være engageret fuldt og helt i sit liv og føle, at man hører til.

DAT-færdigheder er altså specifikke redskaber, man kan bruge i sit liv, uanset om det gælder at acceptere, hvad man ikke kan ændre, eller faktisk at ændre, hvad man kan. Alt sammen for at få et godt og leveværdigt liv.

Om forfatterne:
Shahram Wessberg er autoriseret psykolog og har arbejdet inden for klinisk psykologi og psykoterapi siden 2007. Specialiseret i dialektisk adfærdsterapi.
Thomas Teglgaard er læge og specialist i kognitiv adfærdsterapi.
Begge bruger dagligt DAT-færdighederne, både i deres arbejde med klienter og privat i livet i øvrigt.