Mord. Det er det, de alle har til fælles. 
Tre børn, der ikke kender hinanden, bliver bragt sammen af tilsyneladende umotiverede og ekstreme voldshandlinger. Som forældreløse bliver de optaget på Evensong, en kostskole for følelsesmæssigt traumatiserede børn i et fjerntliggende naturområde i Maine. Retsmediciner Maura Isles har allerede en tilknytning til skolen – Julian ’Rat’ Perkins, den 16-årige dreng, hun mødte under en tidligere sag, bor der nu. Men hun har en mistanke om, at Evensongs grundlæggere måske bruger skolen til at fremme deres egen dagsorden. Og hendes bekymring vokser, da kriminalassistent Jane Rizzoli bliver sat til at efterforske endnu et mordforsøg på en af skolens forældreløse elever. Det går snart op for både Jane og Maura, at de låste porte og den omkransende skov ikke er nok til at holde den lurende trussel ude. Da tre blodplettede dukker af kviste bliver fundet hængende fra et træ, spekulerer de på, om truslen kommer udefra … eller fra selve skolen. 
”Romanens mange drejninger tvinger Gerritsens heltinder til at konfrontere svære følelser og deres egne fordomme. Som altid er Gerritsen eminent til at fortælle en historie!” – RT Book Review 
“Vær forberedt på spændende læsning med uventede drejninger og forrygende sprog.” – Library Journal 
“Intelligent og nådesløst realistisk … Pas på: De overlevende kan føles som den ægte vare.” – Sunday Express 
”Forvent en nervepirrende tur ind i mørke afkroge.” – Paul Hawkins 
Tess Gerritsen er uddannet antropolog og læge. Hun er international bestseller­forfatter og fik sin første roman udgivet i 1987. I dag har hun trukket sig tilbage fra sin praksis og skriver nu på fuld tid. Tess Gerritsen bor i Maine i USA.

Fakta om bogen
Titel: De overlevende
Forfatter: Tess Gerritsen
Originaltitel: Last to Die
Originalsprog: eng
På dansk ved: Anne Mette Poulsen
Serie: Rizzoli & Isles #10
Omslag: Hæftet
Omslagsillustrator: Jentas
Forlag: Jentas