facebook-pixel

Den bedste idé

img

Den bedste idé

Fakta om bogen

Titel: Den bedste idé

Undertitel: Historien om Bent Jensen og Linak

Udgivelsesdato: 31-10-2023

Sider: 216

Genre: Biografier og erindringer

Forlag: Politikens Forlag

Forfatter: Tom Okke

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Indbundet bog9788740070248

Da Bent Jensen i 1976 overtog familievirksomheden efter sin far, gav han sig selv fem år til at finde på et nyt produkt, der kunne sikre firmaets fremtid. Ellers måtte det lukke!
Efter kun tre år havde han skabt en lineær aktuator, der blev grundkomponenten i både hæve-sænke-borde og moderne hospitalssenge. Bent Jensens opfindelse kom til at danne grundlag for et af de største danske erhvervseventyr i nyere tid.
Som nyuddannet maskiningeniør satte han turbo på ambitionerne og forvandlede den lille maskinfabrik til industrigiganten Linak – en global koncern med milliardomsætning, 2.500 medarbejdere, 5 fabrikker og kontorer i 30 lande. Undervejs forvandlede tekniknørden sig til succesrig erhvervsleder med fødderne solidt plantet i den jyske muld.
I bogen fortæller Bent Jensen hudløst ærligt om de oplevelser, der har formet ham som menneske, og tager os med hele vejen fra barndommen til årene som iværksætter og dansk industrimagnat. Som ejerleder gennemfører han et generationsskifte, der sætter kursen for fremtidens fonds- og familieejerskab.