facebook-pixel

Den forandrede verden

img

Den forandrede verden

Fakta om bogen

Titel: Den forandrede verden

Undertitel: Friis Arne Petersen om fire årtiers diplomati på øverste hylde med aktivisme og nye brudflader

Udgivelsesdato: 28-02-2024

Sider: 320

Genre: Politik, økonomi, erhverv og jura

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Forfatter: Kurt Strand

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Indbundet bog9788727022086

Friis Arne Petersen befandt sig gennem flere årtier i verdensbegivenhedernes centrum, for eksempel til møde med den amerikanske præsident i Det Ovale Kontor. I denne bog åbner han en dør til diplomatiets maskinrum på højeste niveau og sit interessante arbejdsliv.
Den tidligere topdiplomats syn på tilværelsen er præget af en opvækst som fiskersøn i Skagen, hvor intet var selvfølgeligt. Med flid og dygtighed fik han en karriere med blandt andet ministersekretær, direktør for Udenrigsministeriet og tunge ambassadørposter i Washington, Beijing og Berlin på visitkortet. Men succesen har også en bagside for nogle af dem, som ikke kunne leve op til hans nulfejlskultur. Og for familien, der ikke altid havde hul igennem, når der var brug for ham.
Friis Arne Petersen har kant og holdning og sammen med den anerkendte journalist Kurt Strand giver han sit syn på Danmarks aktivistiske rolle i storpolitiske spørgsmål og verdens dramatiske udvikling – for eksempel Putins angrebskrig i Ukraine, der forandrer vores verdensbillede.