facebook-pixel

Den forbudte notesbog

img

Den forbudte notesbog

Fakta om bogen

Titel: Den forbudte notesbog

Udgivelsesdato: 29-11-2023

Sider: 344

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Multivers

Forfatter: Alba de Céspedes

Oversat af: Nina Gross

Oversat fra: italiensk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788779175969

”Det var forkert af mig at købe denne notesbog, meget forkert. Men nu er det for sent at fortryde, skaden er sket.” En dag, grebet af en pludselig indskydelse, køber Valeria en sort, skinnende notesbog. 43 år gammel, med to voksne børn, en uopmærksom mand og et kontorarbejde, hun udfører uden lidenskab, er hun opslugt i rollen som husmor i efterkrigstidens Italien. På de blanke, forbudte sider begynder Valeria at finde sin egen stemme, der udfolder et undertrykt indre liv, og en ny uigenkaldelig bevidsthed fødes. Den forbudte notesbog, oprindeligt udgivet i 1952, er et vidnesbyrd om en præfeministisk æra med afgørende betydning for alle efterfølgende generationer. En genopdaget klassiker og en direkte inspiration for vores tids største forfattere som Elena Ferrante og Annie Ernaux. Men frem for alt er bogen et litterært mesterværk om menneskets fragmenterede følelsesliv og foranderlige længsler. Sagt om Den forbudte notesbog: ”Som at bryde ind i et helt nyt univers.”
– Annie Ernaux ”Når jeg skriver, læser jeg i en periode kun bøger, der ikke alene underholder, men bliver trofaste følgesvende. Den rolle har Alba de Céspedes’ bøger haft for mig.”
– Elena Ferrante ”Som en arvtager til Virginia Woolf foregriber Céspedes den rå ærlighed, der karakteriserer forfattere som Deborah Levy, Sheila Heti og Rachel Cuck.”
– The Financial Times