facebook-pixel

Det blinde øje

img

Det blinde øje

Fakta om bogen

Titel: Det blinde øje

Udgivelsesdato: 28-09-2023

Sider: 288

Genre: Politik, økonomi, erhverv og jura

Forlag: Politikens Forlag

Forfatter: Mathilde Walter Clark

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788740070118

Det blinde øje har vundet Politikens Litteraturpris 2023 og Weekendavisens Litteraturpris 2023 DET ER EFTERÅRET 2020. Isoleret i sit hjem sidder Mathilde Walter Clark og ser på, da den nationale minkaflivning ruller over tv-skærmen. I forgrunden står en mand og græder, men hendes blik kan ikke løsrive sig fra det der foregår i baggrunden. Billederne stemmer ikke med den historie der bliver fortalt, den vi senere har lært at kende som ”minksagen”.

Det sidste hun ville, var at skrive en bog om mink. Men hun går i gang med at lede efter svar som var der tale om en kriminalgåde. Optrævlingsarbejdet fører hende ud i verden og tilbage i tid. Forbi de amerikanske gaskamre, korruption i Kina og danske forskere der ved hvordan man slanker en mink, for at ende dér hvor historien begyndte for længe, længe siden: Hos to rastløse mænd på en lille ø ud for Canadas kyst.

Det blinde øje er en beretning om menneskets evne til at gøre sig selv til forgrund, og om hvad der sker med os, når dyrene bliver fortrængt fra vores historier