Disney-koncernen kigger jævnligt forbi. En verdenspremiere i samarbejde med filmselskabet Universal/Dreamworks er lige på trapperne. Og snart vil musicalentusiaster vælte ind til den nyudviklede danske produktion “Seebach”.

Og historien om det ydmyge egnsteater, der egentlig bare var et nedslidt scenerum for turnerende forestillinger, er langt fra fortalt færdig. Fredericia Teater opstod i sin nuværende inkarnation som værkstedsscene for en vild vision om at skabe en dansk eliteuddannelse for musicalperformere, der kan synge, danse og spille skuespil på topniveau. Ikke i København. Ikke i Aarhus. Ikke i Odense. Men i den østjyske garnisonsby, hvor teater-veteranen Helge Reinhardt i slutningen af 1990´erne præsenterede sin ambitiøse plan for kommunalbestyrelsen. Der lyttede og ikke siden har rystet på hånden.

Under den nuværende direktør Søren Møller har Fredericia Teater skærpet sit brand og sin forretningsmodel, som en scene, der udelukkende udvikler eller sætter produktioner op, der ikke tidligere er set på en dansk teaterscene. Såvel små intime som mega-store med hele det scenografiske udstyr for fuld LED-udblæsning.

Med Disney´s “Klokkeren fra Notre Dame”, der både har været sat op i Fredericia og på Det Kongelige Teater, scorede Fredericia Teater 25 anmeldelser til seks stjerner og tre Reumert-priser. Målet er at gøre Danmark til en musicaleksporterende nation. Hvorfor ikke?

Fakta om bogen
Titel: Det er forestillingen der er stjernen
Forfatter: Helle Broberg Nielsen
Sider: 200
Omslag: Indbundet
Forlag: Peoples Press