facebook-pixel

Det Sociale nervesystem

img

Det Sociale nervesystem

Fakta om bogen

Titel: Det Sociale nervesystem

Udgivelsesdato: 29-05-2024

Sider: 177

Genre: Naturvidenskab

Forlag: Manuvision Forlag

ISBN: 9788797451311

Format: Paperback

Vores indstilling til livet formes primært i det autonome nervesystem. Det er her vi skelner mellem om vi skal række ud eller løbe væk fra det vi møder. Et nervesystem som vi indtil nu har opfattet som en forlængelse af reptilernes dualistiske nervesystem. Men i menneskets udvikling til at blive pattedyr får vi indlejret et ‘socialt nervesystem’, som gør brug af andre kanaler og får helt andre konsekvenser. Et nervesystem, som på en gang optimerer vores fysiske sundhed samtidig med, at det gør os i stand til at mærke os selv og danne trygge relationer til andre. Bogen handler om dette nervesystem, som på mange måder får det bedste frem i os. Forklare hvad der skal til for at vi kan aktivere det og vise vejen fra kamp/overlevelse hen imod leg og sammenhold.
Forstår vi den seneste ‘sociale’ overbygning i vores nervesystem, kan vi bedre forstå nogle af de store udfordringer vi står overfor i det moderne samfund, som for eksempel ensomhed, polarisering, mistrivsel og meningsløshed.
Kristoffer Glavind Kjær har tidligere skrevet ‘Den kropslige intelligens’, og er medgrundlægger af Manuvision Kropsterapi. Han har arbejdet som kropsterapeut med mange af verdens store sportsstjerner, på Tour de France og med Herrelandsholdet i håndbold til OL i Tokyo.