facebook-pixel

Dybt vand

img

Dybt vand

Fakta om bogen

Titel: Dybt vand

Undertitel: En skandinavisk forbrydelse

Udgivelsesdato: 15-08-2022

Sider: 180

Genre: Biografier og erindringer

Forlag: Gutkind Forlag

Forfatter: Anne Mette Lundtofte

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788740059182
Hæftet bog9788743403906
Lydbog til download9788743403920
Ebog (ePub)9788743403913

Dybt vand – en skandinavisk opklaring dokumenterer, hvad der skete i Danmark, da en ubåd blev meldt forsvundet i Øresund i august 2017, og det gradvist gik op for myndigheder og borgere, at en grufuld forbrydelse var blevet begået af én iblandt os.
Bogen er baseret på interview med personer, som blev involveret i eftersøgningen af Kim Wall og efterforskningen af hendes drab, herunder en tidligere chef for Københavns Politis drabsafdeling, besætningen i en rednings- helikopter, ansatte hos Søværnet og Hjemmeværnet; fire gymnasielærere på dykkertur; et kærestepar, som gjorde et uhyggeligt fund på Amagers kyst; den australske instruktør, der interviewede Kim Walls drabsmand op til to timer før, han begik drabet i ubåden.

Deres vidnesbyrd udgør fortællingen om, hvordan det gennem et samarbejde mellem danske og svenske myndigheder, forskere og vidner lykkedes at finde Kim Walls jordiske rester og få hendes drabsmand idømt landets hårdeste straf. Ved en utrættelig og dedikeret indsats var de medvirkende til, at tilliden i samfundet kunne heles.

Om forfatteren:
Anne Mette Lundtofte (f. 1970) er ph.d. i Comparative Literature fra New York University. Hun var kulturskribent for Politiken, mens hun boede i New York fra 1995-2008. Hun har siden sin hjemkomst skrevet for amerikanske medier, bl.a. The New Yorker. Desuden er hun forfatter til New York, New York (2009), hvori hun sammen med ti berømte beboere, bl.a. Paul Auster og Gay Talese, går på opdagelse i New York.

”Et skønt portræt af den store by og ikke mindst dens indbyggere. Man får en ubændig lyst til straks at tage af sted … hun skriver så forbandet godt,” skrev Politiken i en anmeldelse og gav 5 hjerter til bogen.

Efter at have fulgt filmselskabet Zentropa i tre år, udgav Anne Mette Lundtofte i 2013 Zentropia, et dokudrama om den grænseoverskridende kultur, der prægede filmselskabet, før metoo-bølgen ændrede tidsånden i samfundet. “Det løber en koldt ned ad ryggen, når man læser Zentropia,” skrev Kristeligt Dagblad i deres anmeldelse, og i Politiken lød det: “Anne Mette Lundtofte har skrevet en fascinerende bog om Zentropa.”

Med Dybt vand (2022) dokumenterer Anne Mette Lundtofte eftersøgningen af Kim Wall og efterforskningen af hendes drab. Lundtofte dækkede selv retssagen for The New Yorker, og bogen er en forlængelse af reportagen og en bearbejdning af mødet i retssalen, som det har taget fire år at fordøje, behandle, beskrive.