facebook-pixel

Empati hos børn og unge med autisme

img

Empati hos børn og unge med autisme

Fakta om bogen

Titel: Empati hos børn og unge med autisme

Udgivelsesdato: 07-11-2022

Sider: 176

Genre: Psykologi

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forfatter: Anne Vibeke Fleischer, Käte From

Illustrationer: Pernille Mühlbach

ISBN: 9788771857160

Format: Hæftet

Alle kan blive bedre til at forstå andre og se verden fra deres synsvinkel – også børn og unge med autisme.

Empati hjælper os til at forstå andres følelser, tanker og handlinger. Det har mange børn og unge med autisme svært ved, men det betyder ikke, at de er ligeglade med andre og helt mangler empati og medfølelse.

Empati kan trænes, og bogen giver gode strategier og værktøjer til at udvikle empati. Det er en svær opgave, men det er sjældent umuligt. Udviklingen af empati sker gradvis og hænger bl.a. sammen med barnets selvopfattelse og denkognitive udvikling.

Når man træner empati med børn, styrker man også sin egen empati og ser verden fra barnets perspektiv. Man taler om det dobbelte empatiproblem, fordi voksne også har problemer med at forstå barnet med autisme.

Empati hos børn og unge med autisme giver et nuanceret blik på empati og undersøger begrebet i forhold til hukommelse, tænkning, fleksibilitet, generalisering og abstraktion.

Vanskeligheder med empati ses også ved mange andre udviklingsforstyrrelser. Bogens temaer og principper kan derfor bruges i mange sammenhænge, uanset barnets eller den unges diagnose, forstyrrelse eller kognitive modenhed.

Bogen er til voksne, der er tæt på børn og unge med autisme i dagligdagen. Det er først og fremmest forældre og familie, pædagoger og lærere, men også psykologer og andet sundhedspersonale.