facebook-pixel

En morders bekendelser

img

En morders bekendelser

Fakta om bogen

Titel: En morders bekendelser

Undertitel: Ole Kollerøds historie genfortalt af Niels Peter Juel Larsen

Udgivelsesdato: 18-03-2022

Sider: 303

Genre: Historie, kultur, religion og filosofi

Forlag: Kriminalforlaget

Forfatter: Ole Kollerød

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Indbundet bog9788772165578
Ebog (ePub)9788772165585

En historisk true crime-fortælling fra den danske guldalder.

I 1840 blev Ole Kollerød 38 år gammel halshugget på Amager Fælled for mordet på en papirkusk ved Nymølle. I de sidste to år op til henrettelsen sad han i Stokhuskælderen og skrev sine erindringer – en morders bekendelser.

Ole Kollerøds historie er en autentisk biografi fra 1800-tallet: et omvendt H.C. Andersen-eventyr, hvor alt ender gruelig galt, og som dermed tegner et andet og grumt billede af Danmark i guldalderen. Biografien føjer sig ind i en stor, europæisk litteraturtradition fra Grimmelshausens Simplicius Simplicissimus til Victor Hugos Les Miserables.

Levnedsbeskrivelsen er den sande og farverige fortælling om et højt begavet menneske, hvis liv går til grunde, og den rejser også spørgsmålet om, hvem der i sidste ende havde skylden for, at ”hans forbandede højre hånd” i desperation skar halsen over på en uskyl­dig papirkusk.

Forfatter Niels Peter Juel Larsen har gennem mange år været fascineret af Ole Kollerød og hans historie. Juel Larsen har nu gennemskrevet bogen fra 1800-tallets nord­sjæl­­landske dialekt til moderne retskrivning og kommenterer løbende Ole Kollerøds beretning, så den er tilgængelig for den brede offentlighed.