facebook-pixel

En opiumsdrankers bekendelser

img

En opiumsdrankers bekendelser

Fakta om bogen

Titel: En opiumsdrankers bekendelser

Udgivelsesdato: 14-03-2022

Sider: 253

Genre: Romaner og noveller

Forlag: SAGA Egmont

Forfatter: Thomas de Quincey

Oversat fra: ukendt

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788728033517

”Jeg præsenterer dig her, kære læser, for en beretning om en bemærkelsesværdig periode i mit liv”. Sådan begynder den britiske forfatter Thomas de Quincy beretningen om sit liv. Fra sin turbulente barndom og sine teenageår, hvor han stikker af hjemmefra og lever som hjemløs i Londons Oxford Street, til sine første åbenbarende oplevelser med opium fortæller han om et liv i dyb afhængighed af opioider og alkohol og de ekstreme oplevelser det medfører af søvnløshed, hallucinationer og mareridt.

”En opiumsdrankers bekendelser” var Thomas de Quincys første udgivne værk og gjorde ham hurtigt til en berømt skikkelse i det litterære miljø.

idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlThomas de Quincy (1785 – 1859) var en engelsk forfatter. Han er særligt kendt for selvbiografien ”En opiumsdrankers bekendelser”, hvori han beskrev sit liv med opiumafhængighed. Hans liv var på mange måder turbulent, men trods misbrug og økonomiske problemer, formåede han alligevel at skrive og udgive en lang række essaysamlinger foruden en enkelt gotisk roman under titlen ”Klosterheim, or The Masque”.