facebook-pixel

Er der steder hvor sandheden synger

img

Er der steder hvor sandheden synger

Fakta om bogen

Titel: Er der steder hvor sandheden synger

Undertitel: En personlig fortælling om fællessang som folkeoplysning

Udgivelsesdato: 30-05-2024

Sider: 154

Genre: Kultur

Forlag: Eksistensen

Forfatter: Rasmus Skov Borring

ISBN: 9788741011059

Format: Indbundet

Rasmus Skov Borring har skrevet en personlig, lidenskabelig og oplysende bog om fællessangens væsen.

Danmark er en fællessangsnation. Vi synger i glæde og i sorg. Til fest og til alvor. Ved maden, ved mødet, på arbejdet, i fritiden. Vi har to uvurderlige sangbøger af høj kvalitet, Salmebogen og Højskolesangbogen. Og dertil en række andre. Og de står i stabler i foreninger, på institutioner og på hylden i hjemmene. Vi synger i Danmark. Men hvorfor? Og hvad betyder det?

Rasmus Skov Borring har været en del af fællessangen hele sit liv. Han er født ind i den og har gjort den til sin metier gennem både håndens og åndens arbejde.
Som en af vor flittigste sangværter har han reflekteret over, hvad der sker med os, når vi synger sammen. I denne bog tager han os med gennem alle aspekter af vores tilværelse som syngende folkekultur. Hvad betyder det for fællesskabet, for identiteten, for selvforståelsen, når vi synger?Hvordan afspejler fællessangen kulturen, naturen, generationerne, og hvad sker der, når den danske sang flytter hjemmefra? Han kommer omkring Grundtvig – og dedikerer et kapitel til Jens Rosendal, som både var ven og samarbejdspartner, og som har skrevet den måske mest benyttede fællessang i Danmark.