“De fleste af mine følelser har jeg beholdt i min sjæls inderste, eller de er kun dukket op i mine værker for at knyttes til indbildte væsner. I dag, da jeg endnu sørger over mine flygtende kimærer uden at gribe efter dem, vil jeg stige op igen på mine lykkelige års højder: denne bog skal være et mausoleum, rejst i lyset af mine minder.”

Den franske forfatter og politiker François-René de Chateaubriand levede et spændende og omflakkende liv. I trebindsværket “Erindringer fra den anden side af graven” deler han ud af minder om sin adelige familie, sin tid i hæren som anonym menig soldat, sine oplevelser af den franske revolutions rædsler og rejsen til det nyligt uafhængige USA. Samtidig er det historien om en meget følsom og eftertænksom mand, der blev presset ind i et ulykkeligt ægteskab, levede et ensomt liv med sine egne tanker, og som med sine nytænkende værker var med til at grundlægge den franske romantik.

I andet bind fortæller Chateaubriand blandt andet om sin oplevelse af den franske revolutions uhyrligheder, sin flugt fra Frankrig og rejsen til Amerika. François-René de Chateaubriand (1768-1848) var fransk politiker, diplomat og forfatter. Han anses for at være stifteren af romantikken i fransk litteratur. Selvom Chateaubriand var af en gammel adelig slægt, var han tiltrukket af Jean-Jacques Rousseaus progressive ideer om fritænkning og lighed. Chateaubriand er blandt andet kendt for kortromanen “René” fra 1802, som er en af romantikkens hovedværker.

Fakta om bogen
Titel: Erindringer fra den anden side af graven. Bind 2
Forfatter: Francois-René de Chateaubriand
Originalsprog: nul
Sider: 116
Omslag: Hæftet
Forlag: Saga