facebook-pixel

Et psykodynamisk blik på levende organisationer

img

Et psykodynamisk blik på levende organisationer

Fakta om bogen

Titel: Et psykodynamisk blik på levende organisationer

Udgivelsesdato: 04-01-2024

Sider: 377

Genre: Erhverv

Forlag: Akademisk Forlag

Forfatter: Birgitte Bonnerup

ISBN: 9788750058885

Format: Hæftet

Psykologiske processer i organisationer er spændende – og besværlige. Nogle gange spænder de ben for det, vi gerne vil, andre gange er de drivkraften i at få noget gennemført. For det meste begge dele.

Et psykodynamisk blik på levende organisationer kaster lys over organisationers mangfoldige og sammensatte psykologiske liv. Bogens grundlæggende spørgsmål er: Når vi ofte ved, hvad der er godt at gøre, hvorfor gør vi det så ikke? Og når vi ofte gør det, der er godt at gøre, hvorfor virker det så ikke helt efter hensigten?

Bogen er skrevet med stor kærlighed til organisatoriske processer. Både dem, der ikke går som forventet, og dem, der mod forventning alligevel viser sig at lykkes. I bogen viser organisationspsykolog Birgitte Bonnerup, hvordan vi får øje for det, vi ikke umiddelbart kan eller vil se i organisationer. Og hvordan den indsigt, som tager højde for menneskets psykologiske dybde, kan bruges i opgaveløsning, ledelse, samarbejde og planlægning i levende organisationer.

Et psykodynamisk blik på levende organisationer henvender sig til alle, der beskæftiger sig med organisationspsykologi, både praktisk og teoretisk.