facebook-pixel

Et tilbageblik på Det Kgl. Blindeinstitut ved Kalundborg Fjord

img

Et tilbageblik på Det Kgl. Blindeinstitut ved Kalundborg Fjord

Fakta om bogen

Titel: Et tilbageblik på Det Kgl. Blindeinstitut ved Kalundborg Fjord

Undertitel: Erindringer fra elever på Børnehjemmet, Østskolen og Vestskolen

Udgivelsesdato: 01-10-2023

Sider: 330

Genre: Samfund

Forlag: Kahrius

Forfatter: Leif Martinussen

ISBN: 9788771534429

Format: Paperback

Skolen har, gennem 125 år, først haft Staten som driftsherre, dernæst Vestsjællands Amtskommune og i dag Region Sjælland. Disse skiftende tilhørsforhold har medført, at skolens navn er ændret adskillige gange gennem årene.

Blindehistorisk Selskab har taget initiativ til udgivelsen af denne jubilæumsbog for at beskrive skolens tilblivelse og forvandling, livsformen på en kostskole samt tidligere beboere på Børnehjemmet, Østskolen og Vestskolen.
Med henblik på at beskrive disse forhold, indeholder bogen en lang række erindringsartikler, der strækker sig fra 1910 og godt 100 år frem.
Bogens tilbageblik beskriver børn og unge fra hele landet. Elevernes forskellige sociale baggrund afspejler sig i deres evne til at tilpasse sig livet på en kostskole. De mange elevskildringer udtrykker livsglæde, hjemvé og sørgmodighed i forbindelse med accept af livsvilkårene på skolen.
Altovervejende udtrykker artiklerne et tilbageblik præget af glæde over skoleopholdet, selv om der i beskrivelserne optræder nuancer.