facebook-pixel

EU Momsmanual 2022

img-placeholder

EU Momsmanual 2022

Fakta om bogen

Titel: EU Momsmanual 2022

Undertitel: Kan også købes i abonnement direkte fra Karnov Group

Udgivelsesdato: 30-03-2022

Genre: Politik, økonomi, erhverv og jura

Forlag: Karnov Group

Forfatter: Søren Engers Pedersen & Dorthe Higham

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Indbundet bog9788761943316

EU momsmanualen 2022. Med virkning fra den 1. januar 2015 blev de særlige regler om handel med elektroniske ydelser (MOSS-ordningen) indført i samtlige EU-lande. Der er nu opnået enighed blandt EU-landene om, at samme principper skal anvendes for virksomheder, som sælger varer via en webshop til privatpersoner i andre EU-lande.
Reglerne træder i kraft 1. januar 2022, og der er fortsat mange uafklarede spørgsmål. Men for de berørte virksomheder er det vigtigt, at man så tidligt som muligt får et overblik over de ændrede regler og de administrative og økonomiske konsekvenser heraf. Vi har omtalt reglerne i denne udgave af EU-manualen, men vil løbende orientere i onlineudgaven, når der kendes flere detaljer.
Svindelsager med moms fylder fortsat en del i mediebilledet og tegner et billede af, at myndighedernes kontrol halter et godt stykke efter svindlerne, som med held finder nye områder og opbygger nye modeller. Desværre er der ikke taget skridt til at gribe effektivt ind overfor den grænseoverskridende svindel, og tidligere tanker om ændringer af reglerne er indtil videre strandet.
Endelig har vi tilføjet et indledende afsnit til landeafsnittene, hvor vi kort har forsøgt at forklare sammenhæng i forhold til den øvrige tekstdel, ligesom de enkelte landes fradragsregler/godtgørelsesregler er samlet i et skema, der forhåbentlig bidrager til et bedre overblik.