facebook-pixel

Farerne ved at ryge i sengen

img

Farerne ved at ryge i sengen

Fakta om bogen

Titel: Farerne ved at ryge i sengen

Udgivelsesdato: 01-09-2023

Sider: 240

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Vinter Forlag

Forfatter: Mariana Enriquez

Oversat af: Liv Camilla Skjødt

Oversat fra: spansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788794024440

Smukke og grusomme fortællinger fra en af vor tids største og mest dristige latinamerikanske forfattere. Shortlistet til Booker-prisen.

Velkommen til Buenos Aires, hvor forsvundne børn vender tilbage fra de døde og opgravede knogler bærer på frygtelige forbandelser. I disse fortællinger fra det moderne Argentina giver forfatteren stemme til kvinderne – de udstødte, de undertrykte og de glemte – i en storby gennemsyret af vold og vanvid.

Fortællingerne er befolket af uregerlige teenagere, mystiske hekse, hjemløse spøgelser og udsultede kvinder og formår på original vis at forene klassisk horror, feminisme og moderne samfundskritik med stor skønhed og underfundig humor.

Mariana Enriquez (f. 1973) er kritiker, journalist og forfatter, regnes for en af Argentinas største nulevende forfattere og en moderne arvtager til Julio Cortázar og Jorge Luis Borges. Hun debuterede 21-årig i 1994 og har siden udgivet adskillige romaner og novellesamlinger.

Hun fik et stort internationalt gennembrud med den anmelderroste novellesamling Ting vi mistede i ilden (da. 2017), og hendes seneste store romanværk Nuestra parte de noche blev belønnet med den prestigefulde Herralde-pris, den største litterære pris i den spansktalende verden, og blev en romanen indtil videre udkommet i 24 oplag.

Anmelderne skrev: »Dronningen af Latinamerikansk goth.« Financial Times »Som sin chilenske nabo, afdøde Roberto Bolaño, skriver Mariana Enriquez om de mørkeste afkroge af menneskesindet, men med en præcision og en poesi, som efterlader læseren forunderligt opløftet.« The A.V. Club