facebook-pixel

FISK – scaled-up

img

FISK – scaled-up

Fakta om bogen

Titel: FISK – scaled-up

Udgivelsesdato: 16-06-2023

Sider: 192

Genre: Natur og husdyr

Forlag: Turbine

Forfatter: Søren Skarby

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hardback9788740673579

Med FISK – scaled-up får man et fuldstændig unikt billede af den dyregruppe, der befolker to tredjedele af vor klodes areal, her med specielt fokus på arter i danske farvande, og hvis livsbetingelser vi i højere og højere grad skal værne om. FISK – scaled-up er en reminder til os alle om deres skønhed og deres eksistensberettigelse.
Bogens hovedattraktion er billederne, hvor Søren Skarbys objektiv har kunnet forstørre fiskene og tillade, at vi kommer helt, helt tæt på disse, overraskende, meget farvestrålende danske arter. Med sine utroligt skarpe og usædvanlige billeder og med tekstbeskrivelser af 27 danske fiskearter sættes der fokus på fisks skønhed og vores lokale havbiodiversitet. De 27 fotograferede arter repræsenterer de fleste fiskefamilier i både fersk- og saltvand herhjemme, og på den måde fortælles der om de fleste former for liv med finner i dansk farvand.
Udgivelsen giver læseren mulighed for at se forskellige fiskearter med helt andre øjne og samtidigt læse en beskrivelse af hver enkelt art.

Bogen er trykt med åben ryg (uden lim i ryggen), så fotografierne virkelig kommer til deres ret, når de breder sig over et helt opslag.

Søren Skarby (f. 1964) er uddannet pressefotograf. Han har haft sin egen freelancevirksomhed siden 1990 primært med base i Svendborg, hvor han skriver og fotograferer for en lang række dag- og fagblade, magasiner, virksomheder og offentlige institutioner. Han har foretaget adskillige reportagerejser rundt i hele verden, men særligt Mellemøsten og Arktis har været et tilbagevendende rejsemål.