“Når dem, jeg kender, taler om deres familier, taler de altid om noget, der er meget større end det, jeg har. Min familie består af min mor, Elias og mig. Og teknisk set vel også af min far, Røvhullet. Og så Elias’ biologiske far. Men hjemme hos os er der kun min mor, Elias og mig. Og flagermusene …” 

Ellen bor sammen med sin mor og lillebroren Elias. Moren driver en klinik for tilskadekomne flagermus i familiens anneks bagerst i haven, men om vinteren går hun, som flagermusene, i en dyb, uafbrudt dvalelignende tilstand i flere uger. Hun tager på hotel og sover og sover, mens Ellen må tage sig af Elias og passe huset og sørge for, at ingen fra Elias’ børnehave opdager, at de to er overladt til sig selv. Samtidig lider Elias af nogle mystiske anfald, der kommer ofte og er meget voldsomme – og det eneste, der hjælper, er, hvis den sjældne barokflagermus, de har i annekset, sidder på Elias’ pande. Problemet er bare, at barokflagermusen også går i dvale om vinteren, og hvem skal så redde Elias?
En dag opsøger en ukendt pige Ellen og fortæller om en hjemmeside med en brevkasse, hvor man kan spørge om alt muligt vedrørende dyr og natur. Ellen rækker ud for at få svar på, om det virkelig kan passe, at en flagermus kan kurere lillebrorens anfald, men det svar og den hjælp, hun får, er på ingen måde, hvad Ellen havde forventet. 
Flagermusens sang er en på samme tid rørende, sørgmodig og underfundig historie om en helt særlig pige med en helt særlig familie. Om stærke bånd, både mellem mennesker, men i lige så høj grad mellem mennesker og dyr, og om livet, der på én gang kan være både magisk og ubarmhjertigt.

Fakta om bogen
Titel: Flagermusens sang
Forfatter: Tyra Teodora Tronstad
Originaltitel: Flaggermusmusikk
Originalsprog: nor
På dansk ved: Mette Stepnicka
Sider: 226
Omslag: Hardback
Forlag: Turbiine