Anders har et alvorligt alkoholproblem, og det går ikke kun ud over ham selv, men over hele hans familie. Hustruen Marta er evigt bekymret for, hvilke konsekvenser Anders’ druk får. Det er allerede svært at brødføde børneflokken, når Anders bruger husholdningspengene på værtshuset. Der er mange mænd i Anders’ omgangskreds, der drikker for meget, og derfor er det ikke kun misbrugets kløer, der igen og igen lokker ham til flasken, men også de sociale forventninger i hans miljø.

“”Flugten” er udført med malerisk kraft og en vis naturlig værdighed, der er hans gave. Han ejer virkelig en del af Andersen Nexøs store format.” – Hans Brix

“”Flugten” er en alvorlig bog, en stærk bog. Den afslører både sjælelige og sociale dybder og virker gribende ved sin ubestikkelige vilje til sandhed.” – Jul. Bomholt Nils Nilsson (1897-1980) var en svensk-dansk forfatter, der skrev på dansk. Som ung arbejdede han i en svensk kulmine, men i 1918 flyttede han til København og købte en cigarbutik på Vesterbro. Han debuterede som forfatter i 1931 med romanen “Mellem mørke mure”, der handler om arbejdsløsheden i København i 1920’erne og starten af 1930’erne. Bogen blev fulgt op af en lang række romaner om arbejderklassens vilkår i samtiden. Nils Nilssons forfatterskab blev belønnet med flere legater herunder Sophus Michaëlis’ Legat og Herman Bangs Mindelegat.

Fakta om bogen
Titel: Flugten
Forfatter: Nils Nilsson
Originalsprog: nul
Sider: 310
Omslag: Hæftet
Forlag: Saga