facebook-pixel

Flugten fra ghettoen

img

Flugten fra ghettoen

Fakta om bogen

Titel: Flugten fra ghettoen

Undertitel: Den utrolige historie om drengen der undslap nazisterne

Udgivelsesdato: 16-05-2022

Sider: 312

Genre: Biografier og erindringer

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Forfatter: John Carr

Format(er) ISBN
Indbundet bog 9788727001630
Ebog (ePub) 9788727010700

En gribende fortælling om en 13-årig jødisk dreng, der flygter gennem et Europa i krig med nazisterne i hælene. Det er en historie om ekstraordinært mod og en ukuelig vilje til at overleve mod alle odds.
I begyndelsen af 1940 bor Chaim Herszman sammen med sin familie i den jødiske Lódz-ghetto i Polen. Drevet af sult sniger han sig ud i den omkringliggende by for at finde noget at spise, men en dag bliver han nødt til at dræbe en tysk vagt for at redde sin lillebror. Det øjeblik ændrer hele hans livsbane, sender ham gennem fjendens linjer og ud på et farefuldt eventyr. Chaim undslipper granater og geværild ved den russiske grænse, finder ly hos en tysk familie i Berlin, bliver forelsket i det besatte Frankrig, taget til fange ved et bjergpas i Spanien og ender i England, hvor han bliver afhørt som en potentiel tysk spion.
Forfatteren John Carr er søn af Chaim (som efter krigen ændrede navn til Henry Carr), og han har genskabt sin fars utrolige historie ud fra deres samtaler senere i livet.

OPRET ET JOBOPSLAG

NYHEDSBREV

Spotify